Udaipur


Pohádkový palác v Udaipuru prosazuje moje vydání LP jako naprostý top numero uno, které musíte v Indii vidět. Město, které vypadá jak z pohádek Tisíce a jedné noci. Také je to místo, které z velké části sloužilo jako kulisy k bondovce Chobotnička.

---------------
FOTKY
---------------

Dodnes jsou tu pamětnící, kteří na natáčení vzpomínají a některé hotely promítají Chobotničku každý večer. Neváháme a jdeme na to s jedním honkongským kanaďanem,co se známe už od vlaku.
Naše kroky jako první vedou do místního mughalského paláce (Ach jo, další pěkně opracované šutry). Palác je to pěkný, pěkně rozlehlý s krásnou galerií obrazů, která na mě působí jak mučírna. Chci totiž pryč už hodinu, ale pořád se nemůžeme dobrat východu. Památek už mám vážne plné kiki. A tak si Gavinem zpestřujeme dlouhou chvíli tím, že parodujeme break dance na šachovnicovém mramorovém nádvoří. Lidi se koukají a my se už nemůžeme kurňa dočkat večerního promítání onoho úžasně dobrodružného filmu s J.B., před kterým neuteče ani Mata Hari.
Nakonec je nám ale milostivě dovoleno odejít zpět do ulic, a tak jdeme k onomu pohádkově krásnému jezernímu paláci... jenže co to? Něco tu nehraje... pohádkový palác na jezeře je buržoustký hotel. Jedna noc = 15000 rupií. Ale krásný je, to jo. Za dne je pěkný a nejvíc večer, kdy je osvětlený. Já se pokouším o fotky s dlouhou expozicí, jenže nemám stativ a po hodině se dávám na taktický ústup před armádou komárů. Snad se alespoň nějaké dostatečně povedly. Bohužel, projížďka po jezeře stojí 300 rupií. Ať si škubnou lopatkou.
Tak se pojďme ponořit do onoho filmu, který toto místo proslavil asi nejvíc. Nebo raději ne? Chobotnička je i na bondovku pěkně špatný film. Raději si sem někdy zajeďte, pokud budete mít cestu do Indie. Bude to pěkně strávený den.

Komentáře

Oblíbené příspěvky