Zboží všeho druhu, za dobrou cenu.

Některým by se tu moc líbilo. Procházíte se přes den nebo v noci, když v tom se k vám nenápadně někdo přitočí a zašeptá "Do you want something?" ("Chceš něco?"), na odpověď "NE!" se dočkáte seznamu všeho, co prodejce nabízí "Marihuana, Hashish, Pills, Exstasy, LSD...good quality, good price."


Mno a pak tu jsou sadhuové, ti to mají povoleno. Tak tu po večerech vídáte zápaďany jak u ghátů pokuřují se sádhuy a diskutují o ničem, jednak kvůli lámané angličtině a jednak kvůli zkouřenosti. Abych nekřivdil, dají se sem tam najít i zajímavé myšlenky a pohledy na "Věc". A proč to lidi dělají? Se sadhuy je to zadarmo, nabídnou a nic nechtějí. Teda jak kteří. Ti správní nechtějí. Jsou vám schopni vykecat do mozku díru všemožnýma nesmyslema.
Kolik se tu po večerech prokouří, těžko říct, ale jedou tu čilamy za čilamou a špeky za špekem. Hlavně ale nikdo nedělejte ukvapené závěry.
Už vím rozdíl mezi slovem guru a baba. Guru je učitel. Baba je prostě někdo s respektem. Takže i mě žebráci občas oslovují slovem baba (těžko říct, jestli to brát jako lichotku). Pokud to chcete ještě víc umocnit, přidáte na konec Ji. Takže BabaJi je super respekt. Nebo můžete někoho oslovit třeba ZdenekJi, PetrJi... prostě slušné oslovení.

Komentáře

Oblíbené příspěvky